Nega kose tokom leta

Vreme je kada se svi pripremamo za leto, za tople dane i uživanje na plaži. Tome se izuzetno radujemo ali, isto tako, moramo se pobrinuti za zdravlje naše kože i kose. Svi znamo koliko sunce može oštetiti našu kožu ukoliko je ne negujemo pravilno.

Nadamo se da se dobro brinete o koži i koristite preparate za zaštitu od jakih sunčevih zraka, ali, da li isto toliko briniete i za vašu kosu?

Kada je kosa previše izložena suncu postaje krhka, boja bledi i ako se na adekvatan način ne pobrinete za kosu do kraja leta možete završiti sa veoma oštećenom kosom.

Šešir kao deo letnjeg stajlinga ili kao zaštita od sunca? Može u paketu!

Uložite novac u neki lep letnji šešir koji će biti u kombinaciji sa vašim kupaćim kostimom, pa biste na taj način dobili dva u jedan, zaštitu od sunca i pravi letnji look.

nega na plazi

Povremeno ispiranje kose slatkom vodom

Kosa se najlepše uvije kada smo na moru. Posle plivanja pustimo je da se samo osuši i bude prelepa. Međutim, ako ste često u vodi i pritom kvasite kosu, so može da napravi štetu. Štetu kao što je izuzetno suva kosa koja lako puca, kida se i izgleda izmoreno.

Između brčkanja u moru treba kosu isprati slatkom vodom. Malo soli kosi neće naneti štetu, ne želimo da se time opterećujemo ali je dobro da znamo, ne trebamo dozvoliti da nam kosa stalno bude “slana” od morske vode.

Povremeno ispiranje slatkom vodom dlaku spasava!

Maslinovo ulje – dodatna hidratacija

Kada je reč o nezi kose, maslinovo ulje je poznato celom svetu a i veoma je čest sastojak šampona za kosu, regeneratora i farbi. Maslinovo ulje sadrži vitamine E i A, kao i antioksidante koji pomažu da dlaka postane jača i sjajnija. Na taj način hranimo kosu i hidriramo je. Hidrirana kosa jeste zdrava kosa, samim tim rešićemo se ispucalih krajeva.

Blagodati ovog ulja za kosu:

  • Maslinovo ulje za kosu je odličan regenerator. Ono hidrira kosu i čini je lakšom za oblikovanje.
  • Antioksidanti iz maslinovog ulja za kosu čuvaju zdravlje kože glave tako što neutrališu slobodne radikale koji mogu da oštete kosu i kožu.
  • Omega-3 i Omega-6 masne kiseline su odličan prirodni ovlaživač u maslinovom ulju koji stvara zaštitnu barijeru štiteći koren kose i vlas od pucanja.
  • Sprečava mršenje kose.
  • Jača kosu i čini je elastičnijom sprečavajući cvetanje krajeva i lomljenje kose
  • Maslinovo ulje za kosu radi i kao DHT (dihidrotestosteron), blokator koji sprečava opadanje kose i pospešuje njen rast.

Možete ulje direktno nanositi na kosu ili nekoliko kašičica maslinovog ulja pomešajte sa toplom vodom i spijate u neki raspršivač, nakon ispiranja kose slatkom vodom isprskajte kosu uljem i ostavite da se tako osuši.

Nadamo se da smo vam sa ovim jednostavnim savetima pomogli da sačuvate vašu kosu tokom letnjeg perioda i da pored uživanja i odmora ne zaboravite da ste i vi zadovoljniji kada je kosa negovana. Brinite o kosi i negujte je tokom odmora.

Napišite komentar:

*

Vaša email adresa nije vidljiva