Ombre tahnika farbanja kose

Naša kosa upotpunjuje naš izgled, više nego šminka. Male promene kao što je šišanje, promena oblika, farbanje, menjaju kompletan utisak naše ličnosti.

Svakako da ženama prija promena, te promene nas osveže i osećamo se zadovoljno, a kada smo zadovoljne onda je i svet oko nas lepši, zar ne?

Jedna od tehnika koje danas žene vole jeste Ombre tehnika farbanja. Ovo je zapravo tehnika posvetljivanja kose, koja je nastala inicijalno u Holivudu. Ova tehnika nikada ne izlazi iz mode, izgleda senzualno i atraktivno i može se eksperimentisati sa svim nijansama.

Takođe, možete jednostavno nijansirati svoju prirodnu boju kose, bez ikakvih izgleda da ste nešto konkretno radili sa svojom kosom, potpuno nežan prirodni look.

Kako se radi Ombre tehnika?

Ombre se može raditi sa svim nijansama boje, u zavisnosti od prirodne boje kose i željenog efekta. Najviše se obraća pažnja na to da li je kosa farbana i da li se radi samo nijansiranje prelaza ili cela dužina kose. Osim toga vodi se računa o tome da li je kosa oštećena i koliko.

Ombre tehnika se može raditi farbanjem, to može značiti samo nijansiranje krajeva ili da se kontrast boja dodatno pojača. Tada se najpre farba nanese na koren kose pa sve do dela kose do kog želite da nijansa ide.

U svakom slučaju ne preporučujemo da potamnjeni dao bude previše dugačak, kako kosa ne bi dobila efekat “neuredna”.

Kada se završi sa farbanjem kose i sušenjem ofarbanog dela odvajaju se pramenovi i tapiraju se od vrhova do korena kose. Nakon tapiranja meša se nova svetilja boja farbe i izdvajaju se novi pramenovi koji se postepeno farbaju u svetliju nijansu. Poželjno je i preskočiti koji pramen kose kako bi se postigao prirodniji izgled.

Umesto farbe se može koristiti i blanš. Svakako je izuzetno važno da za ovu tehniku farbanja angažujete profesionalca. Blanš je veoma dobar saveznik za posvetljivanje kose, ali samo u slučajevima da znate kako da radite sa njim. Blanš postoji u formi praška i u formi kreme. Za ovu tehniku se specifično koristi prašak, jer se stavlja isključivo na krajeve kose.

Kada birate blanš morate da vodite računa o tome da li uzimate plavi ili beli prah jer plavi je za svetliju a beli za tamniju kosu. Blanš se uvek priprema sa hidrogenom, gde se uglavnom koristi 6% zbog neke sigurnosti, ali koriste se takođe i 3%, 9%, 12% u odnosu na vašu kosu, to najbolje procenjuje frizer.

Da li ste do sada probale ovu tehniku farbanja kose?

Cena ove usluge u našim salonima kreće se od 1800 do 3600 dinara. Više možete pogledati na ovom linku.

Napišite komentar:

*

Vaša email adresa nije vidljiva