Farbanje kose

Prirodna boja kose i ton lica

Kada dođe period da želiš promenu, bilo da se radi o boji kose ili o šišanju, treba da se posavetuješ sa svojim frizerom i da zajedno zaključite šta je najbolji izbor. Žene su često sklone promenama, jer, promene prijaju i trebamo se lepo osećati. Zato je česta promena zapravo, boja kose. Boja kose može da nam istakne oči, da donese potpuno novu notu našem izgledu i zato je veoma važno kakav utisak želiš da ostaviš i koliko dugo želiš da zadržiš određenu boju? Ako nisi sigurna da li će ti neka boja stajati, ili da li ćeš već sledećeg meseca poželeti novu boju, trebaš o tome da razgovaraš sa svojim firizerom.

Za početak, bitno je da znaš da svetloj koži lica bolje stoje svetliji tonovi kose, a tamni tamnijoj.

Ukoliko si tip osobe koja promene voli sama da realizuje i radije se farbaš sama u kućnoj varijanti, povedi računa o tome da ne ideš dalje od dve nijanse svetlije ili tamnije od tvoje prirodne boje, a poželjno je da farbe kupiš u specijalizovanim frizerskim radnjama, pre nego u supermarketima i drogerijama. Možda je promena koju želiš drastično drugačija od tvoje trenutne boje, savet je da se u tom slučaju prepustiš profesionalcu, kako bi izbegle greške i oštećenja na kosi.

Koliko često želiš da se farbaš?

Kada želiš određenu promenu i dođeš u salon, olakšavajuća okolnost je ukoliko imaš primer na nekoj fotografiji koju možeš pokazati frizeru, kako biste najlakše ustanovili da li je ta promena boje najbolji izbor, i da li se ta boja može dobiti nakon prvog puta ili je za to potrebno vreme. Takođe, potrebno je da naglasiš koliko često želiš da se farbaš, jer, kosa raste i zahteva održavanje boje na određeni vremenski period.

Ako nemaš vremena i finansija za često farbanje, najbolje je da se odlučiš za boju koja je po tonu slična tvojoj prirodnoj boji kose. Na taj način će izrastak biti manje primetan i možeš dozvoliti da prođe više vremena između dva farbanja. Popularna ombre tehnika ili običan preliv su takođe moguća rešenja.

Boja kose takođe zavisi i od zdravlja kose. Oštećena kosa neće primiti boju tako uspešno kao zdrava. Zato je veoma važno da prvo šišanjem kose odstraniš ispucale krajeve a zatim da se ofarbaš.

Kako bi što duže održala boju kose, peri kosu šamponima koji su namenjeni farbanoj kosi.

Ako si danas rešila da se prvi put ofarbaš, predlažemo da posetiš jedan od naših salona i prepustiš se frizeru i profesionalnim bojama za kosu.

Napišite komentar:

*

Vaša email adresa nije vidljiva