Botoks za kosu

Za botoks ste sigurno čule ali, da li ste čule za botoks tretman za kosu?


Česta farbanja kose, stilizovanja, feniranje pa čak i jednostavno sušenje kose fenom može dovesti do toga da kosa bude slabija, isušena i da deluje iscrpljeno. Razni preparati pored stilizovanja kose takođe dovode do toga da dlaka brže gubi keratin, kosa se tada lakše lomi i teže ju je oblikovati.

Botoks kose je kozmetički tretman koji pruža intenzivnu hidrataciju, kosi vraća sjaj, popravlja oštećene vlasi.

Ovaj tretman nije sličan keratinskom tretmanu za kosu, koji menja njenu strukturu vlasi, već služi kao alternativa za duboku hidrataciju i obnavljanje vlasi.

Botoks za kosu čini mešavina proteina, ulja, kolagena, vitamina i prirodnih kiselina, kao što je hijaluronska kiselina. Ono što je takođe prednost ovog tretmana za kosu jeste ta što doprinosi eliminaciji peruti i psorijaze. Tretira takođe i potenijalno opadanje kose, tako što jača koren vlasi i samu vlas iznutra.

Proces ovog tretmana se bazira na tretiranju kose koji je sličan upotrebi balzama i maski za kosu. Sastav botoksa regeneriše kosu i vlasi, najviše neguje ispucale krajeve. Rezultati se vide već nakon prvog puta. Dubinsko čišćenje kože glave i korena utiče na to da se uklanjaju štetne materije, zato ovaj tretman uspešno otklanja i perut.

  • Kosa se dubinski pere specijalnim šamponom namenjenim baš za ovu vrstu tretmana. Na mokru kosu se pomoću šprica (bez igle) nanosi ampula celom dužinom vlasišta.
  • Nakon nanošenja, tretman mora da odstoji najmanje pola sata. Nakon toga kosa se dobro ispere i nanosi se maska.
  • Nakon nekih 10-15 minuta, kosa se ispere i spremna je za feniranje

Ovaj tretman je pogodan za sve tipove kose, kosi daje volumen i od jedog tretmana možete očekivati rezultate koji će trajati između dva i četiri meseca.

Da bi rezultati bili što efikasniji bitno je da za pranje kose koristite blage šampone koji ne sadrže sulfate. Odnosno, iritanse koji utiču na vlas i iritiraju kožu glave. Ako želite da pružite dublju negu svojoj kosi i koži glave, pogledajte cene na ovom linku i zakažite termin u nekom od naših salona.

Napišite komentar:

*

Vaša email adresa nije vidljiva